Meyer Homes, the owner of the Former Master Brewer site off Freezeland Way, Hillingdon (which we are now referring to as Hillingdon Gateway), has been considering the most appropriate approach to the site in the context of the increasing need for new homes in Hillingdon and across the capital.

As you are no doubt aware, this site has long been the subject of development proposals including the scheme which was approved in 2014 for a new Tesco Store, retail units, hotel and 125 new homes.

Given the site’s history and importance, we recognise that any plans for the site may be of significant interest to local people and over the past few months, the team has been working with the closest neighbours to the site and stakeholder groups in order to develop our plans.

Application submission

We are delighted to announce that the planning application for the Former Master Brewer site (which we are referring to as Hillingdon Gateway) has now been submitted to Hillingdon Council. For more information regarding the planning application please see the update newsletter the project team have produced with a brief description of the plans as they have been submitted and information on how to comment on the application.

To find out more about our submitted plans and view key application documents submitted as part of the planning application please visit the page our plans.

Public consultation

On Tuesday 18th and Thursday 20th of July 2017, the project team working on behalf of Meyer Homes hosted a public exhibition to provide the community with an opportunity to view the emerging proposals and give feedback on the plans. If you are unable to attend these dates, a copy of the exhibition boards is available to view here. A feedback form was made available with a deadline for comments to be received by 27th July 2017. We would like to thank all of those who took the opportunity to provide their comments on the proposals.

View across the centre of the site showing new buildings, the proposed linear park and new play space
View across the new open space proposed at the centre of the site